INDEX     UUSI GALLERIA   GALLERIA 1     GALLERIA 2       TAITEESTA     CURRICULUM VITAE     INFO

TAITEESTA

"Kaikki alkoi realistisesta viivasta. Se on tärkeä lähtökohta kuvataiteen tekemiselle. Mahdollisuus tekniseen toteutukseen tuli kotipiiristä. Sain käyttööni jo varhain laadukkaat öljyvärit, siveltimet   ja kankaat. Vanhempien luota löytyy valtava kokoelma taidekirjoja ulkomailta.

Minulla on ollut mahdollisuus keskittyä intensiivisesti kuvan tekemiseen jo useamman vuoden ajan. Uutta työtä aloittaessa rauhallinen valoisa ympäristö antaa tilaa mielikuvitukselle. Leikekansioon olen koonnut minua innoittavia kuvia.

Olen kuvannut elämänteatteria eilisestä tähän päivään. Olen nähnyt ihmisiä elämän eri tilanteissa. Näen ihmiset poikkeavina persoonina, yksilöinä. Maalaan usein naishahmoja, perheessäni onkin naisenemmistö. Eläimiä kodistani on aina löytynyt. Ne tuovat elämään iloa ja huumoria.

Minulla on abstraktinen tekotapa johon on yhdistetty realismia ja komiikkaa.  Toivon, että töistäni syntyy kuvakontakti katsojaan, joko komposition, värien tai tunnelman kautta.

Työpisteeni on Tampereella, minulla on myös mahdollisuus maalata Espanjan kodissa. Matkat innoittavat minua tekemään uusia kuvia. Olen tutustunut mm Pariisissa Louvreen, New Yorkissa taidemuseo MoMAn kokoelmiin ja Miamin Wynwood Walls taidealueeseen. Kiehtovaa on nähdä paikallistaidetta Meksikossa. Viimeksi huhtikuussa 2019 taiteilija isäni Olli Joen kanssa matkustin Saksan Kölniin Art Cologne taidemessuille. Kaksi täyteläistä taidepäivää messuilla oli vaikuttava kokemus ja herätti uusia ideoita lisää.

Arvostan taiteilijoita jotka omaavat tunnistettavan omaperäisen  tyylin. Kova harjoittelu, kokeilu ja työtunnit näkyvät kuvasta. Taidetta tehdessä on tärkeää uuden hakeminen ja rajojen rikkominen. Seuraan aikaani ja haluankin töideni kautta tuoda hymyn katsojan suunpieliin."

Lidia Joki


© 2010-2019  Lidia Joki. Design by Hitsound Webdesing