INDEX     UUSI GALLERIA   GALLERIA 1     GALLERIA 2       TAITEESTA     CURRICULUM VITAE      OLLI JOKI      INFO

TAITEESTA

"Kaikki alkoi realistisesta viivasta. Se on tärkeä lähtökohta kuvataiteen tekemiselle. Mahdollisuus tekniseen toteutukseen tuli kotipiiristä. Sain käyttööni jo varhain laadukkaat öljyvärit, siveltimet   ja kankaat. Vanhempien luota löytyy valtava kokoelma taidekirjoja ulkomailta.

Minulla on ollut mahdollisuus keskittyä intensiivisesti kuvan tekemiseen jo useamman vuoden ajan. Uutta työtä aloittaessa rauhallinen valoisa ympäristö antaa tilaa mielikuvitukselle. Leikekansioon olen koonnut minua innoittavia kuvia.

Minulla on abstraktinen tekotapa johon on yhdistetty realismia ja komiikkaa.  Toivon, että töistäni syntyy kuvakontakti katsojaan, joko komposition, värien tai tunnelman kautta.

Työpisteeni on Tampereella, minulla on myös mahdollisuus maalata Espanjan kodissa. Matkat innoittavat minua tekemään uusia kuvia. Olen tutustunut mm Pariisissa Louvreen, New Yorkissa taidemuseo MoMAn kokoelmiin ja Miamin Wynwood Walls taidealueeseen. Kiehtovaa on nähdä paikallistaidetta Meksikossa. Viimeksi huhtikuussa 2019 taiteilija isäni Olli Joen kanssa matkustin Saksan Kölniin Art Cologne taidemessuille. Kaksi täyteläistä taidepäivää messuilla oli vaikuttava kokemus ja herätti uusia ideoita lisää. Matkustin myös 17.-20.10.2019 Fiac Paris taidemessuille Ranskaan. Näyttelypaikkana oli upea Grand Palais. Pääsin myös Ollin kanssa tutustumaan Pariisin taidegallerioihin.

Arvostan taiteilijoita jotka omaavat tunnistettavan omaperäisen  tyylin. Kova harjoittelu, kokeilu ja työtunnit näkyvät kuvasta. Taidetta tehdessä on tärkeää uuden hakeminen ja rajojen rikkominen. Seuraan aikaani ja haluankin töideni kautta tuoda hymyn katsojan suunpieliin."

Lidia Joki


© 2010-2021  Lidia Joki. Design by Hitsound Webdesing